Over ons

Over Ons

Na een aantal jaren intensief les gegeven te hebben, ben ik zelf EHBO Opleider geworden. Vandaar dit specifieke cursusaanbod o.a. EHBO in 1 dag, met EHBO bij Sport, kinderen en ouderen gecombineerd.

Door in te gaan op de vragen die ik van de cursisten in de les kreeg, ben ik mij nog meer gaan verdiepen in EHBO voor gevorderden en in de diverse werkvormen. Nu probeer ik de lessen zo vorm te geven, dat de cursist meer geprikkeld wordt om actief bezig te zijn en de informatie makkelijker tot zich neemt.

Hierdoor worden de herhalingslessen leuk om te volgen en zijn ze ieder jaar ook weer anders. Prettig voor de cursist, maar ook voor mij als instructeur. Eigenlijk kan je zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Kwaliteit vindt ik belangrijk, dat geldt niet alleen voor de inhoud van de lessen maar ook voor de oefenmaterialen. Zoals de verschillende reanimatiepoppen, AED’s, verslikkingspoppen en verbandmateriaal. Voor iedere cursist is er dan ook bij Helma Bolk Opleidingen een schone Reanimatiepop Baby, Kind en Volwassene (met masker en long) en AED om te reanimeren.

Ook volg ik regelmatig diverse bijscholingen en workshops om mijn kennis uit te breiden en op peil te houden. En zo blijf ik gecertificeerd volgens de volgende instanties; het Oranje Kruis, Het Nederlands Instituut Bedrijfshulp Verlening, Nederlandse Reanimatie Raad, Stop de Bloeding redt een leven en Eerste Hulp bij Alcohol en Drugs.

Hoe is mijn EHBO passie ontstaan?

Nadat mijn dochter van negen maanden flink was gevallen ben ik een cursus Kinder EHBO gaan volgen, ik wilde gewoon weten wat ik moest doen. Deze cursus bestond toen nog uit 6 avonden van 3 uur.

Daarna begon mijn zoontje van 2 de gekste capriolen uit te halen, hij kreeg het zelfs voor elkaar om uit de gordels van de maxi cosi te ontsnappen. Toen mijn man ook nog verschillende ongelukjes had tijdens het klussen in en om het huis heb ik mijn EHBO diploma gehaald.

Via de EHBO vereniging kwam ik op Motorcross evenementen terecht en mocht ik daar mijn EHBO diensten verlenen. Het verlenen van EHBO vond ik leuk om te doen. Via deze weg ben ik Evenementen Coördinator geworden en heb ik op diverse evenementen en sportactiviteiten assistentie verleend.

Zelf heb ik ook aan diverse sporten gedaan zoals volleybal, turnen, judo, paardrijden, skeeleren en nu mountainbike ik veel. Mijn zoon heeft jaren BMX fietscross gedaan en nu doet hij BMX Freestyle.

Toen jaren geleden een EHBO instructeur bij de herhalingsles verhinderd was, heb ik die avond mogen opvullen door te vertellen over enkele EHBO diensten die ik had meegemaakt. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de instructeursopleiding van het Oranje Kruis ben gaan doen. Na het behalen van dat papiertje ben ik als ZZP-er les gaan geven voor diverse opdrachtgevers zoals BHV en eerste hulp aan kinderen en diverse op maat gemaakte cursussen, ook in het Duits en Engels.

Inmiddels geef ik les aan diverse groepen en personen zoals Bouwvakkers, Beveiligers, jonge ouders, kinderdagverblijven, zwembaden, docenten, sportinstructeurs, sportcoaches van Nederlandse topsporters en de Politie.