Stop de Bloeding Cursus

STOP DE BLOEDING – RED EEN LEVEN ®Cursus

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom)aanslagen en ernstige ongelukken aanzienlijk verhogen. Door levensbedreigend bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. Hiernaast wordt levensbedreigend bloedverlies gezien bij ongelukken met machines, val door een glazen deur, open botbreuken, etc.

Bij levensbedreigend bloedverlies nemen de overlevingskansen van slachtoffers snel af naarmate de tijd verstrijkt en is omstanderhulp voordat de professionele zorgverleners ter plaatse zijn, van levensbelang.

Elke seconde telt.        

Tijdens de Cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Actieve Bloeding en aanleggen van een Traumazwachtel
  • Herkennen en stoppen van een ernstige bloeding
  • Oefenen en aanleggen van hemostatische gazen in een bloedende wond
  • Aanleggen van een tourniquet

Cursus informatie:

Duur van de cursus is 2 uur

De kosten van deze Stop de Bloeding CURSUS zijn € 40,- (incl. BTW). Dit is inclusief lesmateriaal, certificaat Stop de Bloeding van VU medisch centrum Amsterdam, koffie, thee, water en een lekkere koek.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk een stop de bloeding Cursus, dit kun je altijd bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Praktische informatie

Locatie: Cingelwal 1, 7031 CA WEHL

Cursus data:   In overleg vanaf 4 personen kan er een datum ingepland worden.

Wij geven deze stop de bloeding les in een kleine groep van maximaal 8 cursisten.

Voor iedere cursist is er een eigen tourniquet, wond opstopmodel en traumazwachtel beschikbaar.

Deze cursus kan ook op locatie gegeven worden, (maximaal 16 personen indien de ruimte het toelaat), vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Helma Bolk info@helmabolkopleidingen.nl of  06-13040964. Mocht ik les aan het geven zijn en de telefoon niet direct opnemen dan bel ik bij de eerstvolgende gelegenheid terug.