EHBO Oranje Kruis Diploma 3 dagen

Pagina bekijken

Heb je altijd al willen leren wat je moet doen als er een ongeluk gebeurd en wil je ook handelen en niet alleen toekijken?

Dan is deze zeer uitgebreide EHBO Cursus misschien iets voor jou.

Kwaliteit en ruimte voor het stellen van vragen is een belangrijk punt in alle cursussen bij Helma Bolk Opleidingen. Graag ga ik met de gedachtegang van de cursist mee, door duidelijk uit te leggen waarom iets wel of niet moet worden uitgevoerd.

Met deze cursus maak je een groeiproces mee, die je visie op het verlenen van eerste hulp voor altijd zal beïnvloeden. Daardoor kun je ook altijd de juiste handelingen verrichten bij het verlenen van eerste hulp bij een ongeluk.

Tijdens de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Letten op veiligheid

 • Beoordelen van de toestand van het slachtoffer

 • Professionele hulp inschakelen

 • Juiste verantwoorde hulp verlenen

 • Slachtoffer verplaatsen

 • Letsels armen en benen, kneuzing, verstuiking, botbreuken, ontwrichting en spierletsels

 • Kleine hitte en koude letsels

 • Letsels aan oog, oor, neus, en mond

 • Steken en beten

 • Wonden zoals schaaf-, snij-, bijt-, scheur-, krab-, brand- en bevriezingswonden

 • Beoordelen van het bewustzijn, van buik op rug draaien

 • Letsels met gevolgen voor het bewustzijn zoals, hersenletsel, elektriciteitsletsel, ernstige onderkoeling, hitteberoerte en vergiftiging

 • Ziekten met gevolgen voor het bewustzijn zoals, flauwte, beroerte, diabetes, hersenvliesontsteking, koortsstuipen en epilepsie

 • Letsels en ziekten met gevolgen voor de ademhaling zoals verslikking, verstikking, borstletsel, astma en hyperventilatie

 • Actief bloedverlies, levensbedreigend bloedverlies  en shock

 • Aanbrengen van trauma zwachtel, tourniquet en het opstoppen van een wond

 • Mogelijk wervelletsel

 • Stabiele zijligging

 • Reanimatie met AED bij volwassenen, baby en kind met een beademingsmasker

 • Ziekteklachten en kinderziekten met de specifieke kenmerken van kinderen en van ouderen

Cursus informatie

De duur van de cursus is 3 dagen. De eerste 2 dagen van de cursus worden theorie en praktijk wisselend behandeld.

De derde dag is er in de ochtend een LOTUS Slachtoffer aanwezig. Dit is een slachtoffer die de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffer heeft gevolgd en de diverse letsels en ziekten levensecht uitbeeld. Dit maakt het oefenen met de handelingen praktischer. Van een klein snijwondje in de vinger tot en met een beroerte. ’s Middags is er een onafhankelijk mondeling examen met 2 examinatoren en 2 LOTUS Slachtoffers. Iedere cursist krijgt hier een halfuur de tijd om de geleerde handelingen bij een LOTUS Slachtoffer te laten zien.

De kosten van deze zeer uitgebreide EHBO CURSUS zijn € 349,- Dit is inclusief oefenmateriaal voor iedereen een eigen verbandsetje, een PDF lesboek zeer uitgebreid met veel foto’s en filmpjes, koffie, thee, water fris en een lekkere koek. Een eigen reanimatiepop volwassene, baby en kind met AED. En een oefentas te leen met tourniquet en wond opstopmodel, verbandmaterialen en een kaartjes oefensysteem. De kosten voor de EHBO cursus op door de week dagen zijn € 444,= (incl. BTW) en is inclusief één dag herhaling in het jaar daarop volgend. Wil je liever een leesboek dat is te koop bij Bol.com of de webshop van het Oranje Kruis Eerste Hulp 28e druk voor € 29,95.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk een EHBO Cursus, dit kun je altijd bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

 

Praktische informatie

Locatie: Cingelwal 1, 7031 CA WEHL

Cursus data: Tijden 09.00-17.00

3 dagen dinsdag 16 januari, vrijdag 26 januari en maandag 5 februari 2024 nog enkele plekken vrij

3 zaterdagen 16, 30 maart en 13 april 2024* 

3 zaterdagen 8, 22 juni en 6 juli 2024*

3 dagen Dinsdag 26 september, maandag 2 oktober en vrijdag 13 oktober 2023*

3 zaterdagen 4, 25 november en 9 december 2023*

* gaat alleen door bij voldoende deelname

Na het behalen van het Examen wordt het EHBO diploma binnen 2 weken digitaal toegezonden. Wil je een papieren diploma ontvangen en een fysiek pasje, dan zijn de kosten daarvoor € 10,=. Dit diploma is dan 2 jaar geldig. Als jij je diploma geldig wilt houden kan je ieder jaar één herhalingsdag of 2 herhalingsavonden volgen.

Wij werken in kleine groepen om iedereen de juiste aandacht te geven zijn er maximaal 8 cursusplaatsen beschikbaar. Voor iedere cursist is er een eigen reanimatie pop (schone long en masker) een eigen AED beschikbaar. We oefenen alles op poppen en nep ledematen. En je krijgt een wond opstopmodel, een tourniquet, kaartsysteem en oefenmateriaal in bruikleen om te oefenen.

Iedere houder van een geldig diploma Eerste hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij eerste hulp verleent. Voor deze cursus moet je lichamelijk in staat zijn om alle handelingen te kunnen uitvoeren.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren voor een besloten groep of op locatie. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, of wilt u een cursus op locatie, dan kunt u contact opnemen met Helma Bolk info@helmabolkopleidingen.nl  06-13040964. Mocht ik les aan het geven zijn en de telefoon niet direct opnemen dan bel ik bij de eerstvolgende gelegenheid terug.