helmabolkopleidingen.nl

Neem voor een samenwerking gerust contact met ons op

logo-het-oranje-kruis

Over Mij

Na een aantal jaren intensief te hebben lesgegeven voor opdrachtgevers, ben ik zelfstandig EHBO Opleider geworden.

Ik ben gecertificeerd instructeur bij de volgende instanties:

 • Het Oranje Kruis
 • Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)
 • Nederlandse Reanimatie Raad
 • Stop de Bloeding – Red een Leven
 • Eerste Hulp bij Alcohol en Drugs

Ik haal veel plezier uit het geven van mijn lessen en dit merken mijn cursisten ook. Ik hoor altijd dat de tijd snel is gegaan, zelfs bij een cursusdag van 8 uur. Dit komt door mijn unieke lessen.

Unieke lessen

In mijn lessen is ruimte voor vragen. Veel vragen zetten mij weer aan het denken. Zo hebben verschillende vragen van cursisten mij gemotiveerd om me te verdiepen in EHBO voor gevorderden. Dit heeft geleid tot mijn brede cursusaanbod.

 • Mijn lessen zijn actief en interactief. Zo neem je de informatie makkelijker op en vliegt de tijd voorbij.
 • Kwaliteit is heel belangrijk voor mij in mijn lessen. Zo zorg ik altijd voor nieuwe inhoud van de herhalingsles en heeft iedere cursist goede oefenmaterialen, die je niet eens hoeft te delen.
 • Ik volg regelmatig bijscholingen om mijn kennis uit te breiden en op peil te houden.

Hierdoor worden de herhalingslessen leuk om te volgen en zijn ze ieder jaar weer anders. Dit is niet alleen prettig voor de cursist, maar ook voor mij als instructeur. Eigenlijk kun je zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Hoe is mijn EHBO passie ontstaan?

Nadat mijn dochter van negen maanden flink was gevallen ben ik een cursus Kinder EHBO gaan volgen. Ik wilde gewoon weten wat ik moest doen.

Daarna begon mijn zoontje van 1 de gekste capriolen uit te halen: hij presteerde het zelfs om uit de gordels van de maxicosi te ontsnappen. Toen mijn man ook nog verschillende ongelukjes had tijdens het klussen, heb ik mijn EHBO diploma gehaald.

Via de lokale EHBO vereniging kwam ik op motorcross evenementen terecht en mocht ik daar EHBO diensten verlenen. Het verlenen van EHBO vond ik leuk om te doen. Via deze weg ben ik evenementen coördinator geworden en heb ik op diverse evenementen en sportactiviteiten assistentie verleend.

Zelf heb ik ook aan diverse sporten gedaan zoals: volleybal, turnen, judo, paardrijden, mountainbiken en skeeleren. Mijn zoon heeft jarenlang BMX fietscross en BMX freestyle gedaan en nu doet hij MX motorcross.

Mijn start als EHBO instructeur

Toen jaren geleden een EHBO instructeur bij de herhalingsles verhinderd was, heb ik die avond mogen opvullen door te vertellen over EHBO diensten die ik had meegemaakt. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de instructeursopleiding van het Oranje Kruis ben gaan doen. Daarna ben ik als ZZP’er begonnen met lesgeven voor diverse opdrachtgevers zoals BHV en eerste hulp aan kinderen. Ook gaf ik diverse op maat gemaakte cursussen, ook in het Duits en Engels.

Inmiddels geef ik les aan diverse groepen en personen zoals: bouwvakkers, beveiligers, jonge ouders, kinderdagverblijven, zwembaden, docenten, sportinstructeurs, sportcoaches van Nederlandse topsporters en de politie.

Wijzigings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle cursussen bij Helma Bolk Opleidingen zijn wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 • De opdrachtgever of deelnemer kan deelname aan een cursus alleen schriftelijk (per e-mail) annuleren. Telefonische annuleringen worden niet in behandeling genomen.
 • Kosteloos wijzigen/annuleren kan tot 4 weken voor aanvang van de cursus, na deze termijn zijn hier kosten aan verbonden. Indien er geen nieuwe cursusdatum wordt vastgelegd, kunnen administratiekosten in rekening gebracht worden.
 • Tot 2 weken voor aanvang van de cursus is de opdrachtgever of deelnemer bij wijziging/annulering 50% van het cursusgeld verschuldigd.
 • Tot 1 week voor aanvang van de cursus is de opdrachtgever of deelnemer bij wijziging/annulering 75% van het cursusgeld verschuldigd.
× Waar kan ik U mee helpen?